Robin har sluttet å skjemmes over Verdal´n

Da kollegiet i Strømsnes Røe var ferdig med ferien, måtte vi starte med en Tetris-lignende ommøblering av kontoret. Oppgaven var å få plass til en ny kontorpult, noe som var utfordrende. Det er ikke mange måneder siden vi gikk fra tre til fem ansatte, og kontoret vårt på Digs i Trondheim er egentlig fullt. Nå skulle det altså gjøres plass til rådgiver nummer seks.

Vi ringer Robin!

Årsaken til den økende intimiteten i kontorfellesskapet er økende oppdragsmengde. Da vi ganske plutselig trengte en ekstra kommunikasjonsrådgiver til å bidra med prosjektkommunikasjon for vår kunde Statsbygg, var den første innskytelsen å kontakte han unge verdalingen som hadde sommerjobb her i fjor – Robin A. Wisth. Det viste seg å være en god innskytelse.

Holdt på med masteroppgaven da det ringte

- I løpet av ukene jeg hadde sommerjobb i fjor, var jeg med Arild på bærekraftsarrangement på Fosen, Knut på ledersamling for Bane NOR Eiendom i Oppdal, og Roy på kurs i designsprint for flere verdalsbedrifter. Dette var veldig lærerikt, og vi bestemte oss for å holde kontakten for å se om det dukket opp noen muligheter etter at jeg hadde fullført masteroppgaven min. Da det kom en telefon om jobbtilbud like før jeg leverte oppgaven i vår var gleden stor, sier Robin.

Undersøkte om politikere liker penger

Robins ferske masteroppgave er en undersøkelse av i hvilken grad lønnsnivå påvirker politikeres motivasjonen til å stille til stortingsvalg. I lys av sommerens politiske skandaler er jo temaet om hvorvidt personlig vinning er motiverende for politikere blitt ytterligere aktualisert.

- For meg var det saken med KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, som hadde jukset til seg pendlerbolig på statens regning, som fikk meg interessert i problematikken, sier Robin.

For å finne ut hvor mye motivasjonen for å stille til stortingsvalg blir påvirket av lønnsnivå laget Robin en omfattende spørreundersøkelse.

- Arbeidet har gitt meg mye kunnskap om hvordan man formaterer spørreundersøkelser og analyserer svarene. Jeg synes det er fasinerende å se variasjoner i store mengder data for å finne ut noe som var ukjent tidligere.

33 prosent Verdal’n

Når den nye pulten nå er på plass på kontoret, og Robin er på plass ved den, bringer det gjennomsnittsalderen i kollegiet en god del ned. Robin bidrar imidlertid med langt mer enn å være et ungdomsalibi. Han har med seg nye impulser, kompetanse og verdifulle erfaringer fra sin høyaktuelle mastergrad i administrasjon og organisasjonsvitenskap.

Samtidig gikk andelen ansatte fra Verdal opp til 33 prosent. To av seks i det litt trange kontoret vårt kan nemlig kalle seg verdalinger. Det førte til en interessant samtale mellom de to om hva det egentlig vil si å komme fra Verdal’n. Som tittelen i dette nyhetsbrevet slår fast så er det ikke noe å skjemmes over, snarere tvert imot.

Les samtalen hvor Robin og Vegard gransker sin verdalske identitet.

Previous
Previous

Vi er Miljøfyrtårn-sertifisert

Next
Next

Robin synes det er fint å si «bårrå», «vårrå» og «påsså»